2007.10.05.
Szabó Anna mesemondó műsora ››
2007.09.28.
Mesemondó verseny››
2007.03.21-03.30.
"Az Internet Fiesta - 2007 képei ››
2005.06.13.
"A Nagy Könyv" vetélkedő képei ››
2005.06.07.
A vendég: Sohonyai Edit írónő ››
2005.05.07.
Könyvtárhasználati bemutató óra ››
2000-2007.
Könyvtári Kreatív Klub ››
2003-2007.
Könyvtári szakórák ››

Vetélkedő
"A Nagy Könyv"-ért

2005. június 13.

Pár nappal a szünidő kezdete előtt - a Városi Könyvtárral együttműködve, "A Nagy Könyv" játék keretében - vetélkedőt szerveztünk az Ószőlői Általános Iskola tanulóinak a "TOP 100"-as listán szereplő ifjúsági könyvekből.

A vetélkedőre legalább 5 fős csapatok nevezhettek, mindenki választhatott, hogy melyik könyvért szeretne harcba szállni. Jutalompont járt, ha 1-1 felnőtt (szülő, rokon, testvér) és tanár is segítette a csapatot.
4 csapat jelentkezett a vetélkedőre, a Kincskereső kisködmön, a Harry Potter, A Pál utcai fiúk és A két Lotti című regényekért folyt a csata. A játék 8 feladatból állt, a forgatókönyv és a feladatok csapatonként itt tekinthetők meg. >>>

A verseny nagyon jól sikerült,

szoros küzdelmet, igazi csatát hozott. A feladatok nehezek voltak, de bármilyen - a könyvtárban és az Interneten - fellelhető segédeszközt lehetett használni. Minden csapatban volt egy-egy igazi profi, aki szinte azonnal tudta a hibátlan választ. A legnehezebbnek az utolsó feladat bizonyult.
A két Lotti győzött, alig lemaradva követte a Harry Potter és a Kincskereső kisködmön. Derekasan helytálltak a kicsik is (A Pál utcai fiúk), csekély pontkülönbséggel csúsztak le a dobogóról.
Minden versenyző kapott jutalmat. A díjak A Nagy Könyv Programiroda ajándékai és az NKA-tól, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtártól kapott könyvjutalmak voltak. Mindenki boldogan és elégedetten tért haza, s másnap több helyen is feltűntek az iskolában az emblémás pólók és előkerültek a táskákból az új, félig már elolvasott könyvek.
A zsűri, amikor épp nem értékelt, akkor fotózott is, a vetélkedőn készült képeket itt láthatják.>>>

Bárki, bárhol, bármikor kipróbálhatja,

megrendezheti - módosítva vagy pontosan ugyanígy - a vetélkedőt! Amennyiben kérdése van, vagy javaslata, új ötlete a feladatokkal kapcsolatban, kérem írjon Petraskóné Bakodi Erikának és küldjön képeket a megrendezett vetélkedőről!

JÓ SZÓRAKOZÁST!